laparoscopische sterilisatie chihuahua

Onlangs zijn de 2 zusjes Doortje en Guusje, kruising chihuahua laparoscopisch gesteriliseerd. chihuahua siteOok bij kleine hondjes is de laparoscopie(kijkoperatie) minder belastend dan een gewone sterilisatie. Soms wordt gezegd dan een laparoscopie bij kleine rassen niet mogelijk is of geen voordeel heeft. Onze kliniek heeft al 7 jaar ervaring met de laparoscopie en de kleine hondjes herstellen sneller na een laparoscopie en hebben minder napijn. Bij grote rassen is een gewone sterilisatie relatief ingrijpender en moeilijker, de laparoscopie heeft bij die rassen nog meer voordeel!

De Kliniek voor Endoscopie heeft een methode ontwikkeld om de mini-rassen via 1 kleine snede laparoscopisch te kunnen steriliseren.

 

De chihuahua zusjes waren weer snel na de ingreep hersteld. Bij Guusje bleek tijdens de laparoscopie dat de baarmoeder vergroot was. Dit zou een risico op kunnen leveren op latere leeftijd. Daarom is besloten tijdens de operatie deze ook  chirurgisch (deels laparoscopisch) te verwijderen.

 

Laparoscopie-dierenarts Eric van der Meulen