Ervaringen en referentie’s

De reacties van de klanten op deze manier van steriliseren en op onze werkwijze zijn ronduit zeer positief.

De meest recente reviews vindt u op google. Als u googled op Kliniek voor Endoscopie Bemmel dan toont google onze kliniek met daarbij de google-reviews

Hoe is onze werkwijze:

  • Het baasje en zijn/haar hond voldoende tijd en aandacht te geven
  • De klant mag bij de hond zijn als deze de narcose krijgt en de hond mag naar huis zodra deze wakker is. De hond hoeft dus niet onnodig een halve dag in een kennel te zitten.
  • De dierenarts zelf houdt gedurende de operatie als tijdens de recovery de hond goed in de gaten.
  • Alle operaties worden door mijzelf gedaan.
  • Korte lijnen, zowel de mail als de telefoon wordt door de dierenarts zelf beantwoord.

Lefki

lefkiDit is Lefki, zij is onlangs gesteriliseerd d.m.v. laparoscopie
Haar enthousiaste baasje beschreef haar ervaring over de operatie:
Het was heel fijn dat ik bij Lefki mocht blijven toen ze een roesje kreeg, ze ging snel en rustig slapen zonder misselijkheid. Vooraf had ik al geinformeerd naar de narcose, gelukkig kreeg ze een veilige gasnarcose, waarvan ze heel snel weer bijkomt als de operatie klaar is.
De operatiekamer was to
t in de puntjes voorbereid en ik heb Lefki in alle vertrouwen achter kunnen laten. Na 2,5 uur werd ik gebeld dat alles goed was gegaan en ze weer gehaald kon worden. Bij het ophalen kwam ze ons al weer kwispelend tegemoet!
De volgende dag was ze alweer de oude en had nergens last van. Ik kan iedereen deze methode van steriliseren adviseren en daarvoor zeer zeker endoscopiedierenarts Eric van der Meulen aanraden!

Dit is Bianca, de eigenaar schreef het volgende:

bianca

Hier even een berichtje van Bianca, de cocker spaniel en zijn baasjes Joop en Lia.
Bianca is 18 april j.l. tot onze volle tevredenheid steriliseerd via laparoscopie. Zowel Bianca als wij werden zeer vriendelijk ontvangen. De narcose verliep rustig. ik mocht erbij blijven, vertrouwd voor Bianca om mijn stem te blijven horen, en voor mij een goed gevoel om pas weg te gaan toen ze sliep.
We konden naar huis, wachten op het telefoontje. Na 2 uur belde dierenarts Eric van der Meulen zelf dat alles goed was gegaan, ze al weer wakker aan het worden was en we haar over een uur konden halen.
Toen wij haar haalden liep ze, een beetje dronken, maar blij naar ons toe. Pijnstillers mee en dierenarts Eric nam afscheid van ons en ook van Bianca die al achter in de auto lag. Dit gebaar was bijzonder leuk. Bianca was voor hem geen nummer zoveel maar een patient die hij weer geholpen had.
Na thuiskomst heeft ze geslapen tot ongeveer half negen en wilde wat eten. De nacht is rustig verlopen. De volgende dag ook gewoon weer uitgelaten en medicijnen gegeven. Ze kwam ook helemaal niet aan de kleine wondjes.
Tot onze verassing belde dierarts Eric van der Meulen ‘s middags nog op om te vragen hoe het met Bianca was gegaan. Voor ons alweer een bewijs dat wij een goede keus gemaakt hadden om naar Bemmel te gaan en via deze minder grote operatie onze Bianca te laten steriliseren.
Voor deze arts is het geen lopende band werk, maar ieder dier heeft zijn volle aandacht.
Onze Bianca is weer super enthousiast en huppelt en springt voor ons gevoel nog meer als voor de ingreep. Alsof ze geen last van hormonen meer heeft.
Onze hartelijke dank dierenarts Eric van der Meulen voor de uitstekende behandeling. Wij zullen uw Kliniek voor Endoscopie – Laparoscopie zeer zeker aanbevelen.

Hartelijke groeten van Joop en Lia Kersten en een poot van Bianca.

LAYLA
Ik ben het vrouwtje van LAYLA en ik heb haar door dr. Van der Meulen laten steriliseren dmv een kijkoperatie. Wat ik kwijt wil (laat ik eerlijk zijn…..de zenuwen gierden door mijn keel) is dat het hele traject met deze geweldige arts soepel en super is verlopen….. Waar tref je nou nog een specialist die je gewoon zijn mobiele nummer verstrekt en ook echt opneemt? Welke arts belt en bericht je gedurende het hele proces? Én ervoor….erna? Ik ben vol lof over deze kundige man…..en mijn meisje van een rigdeback heeft geen centje last gehad…. Absoluut een aanrader! Dank u wel met een poot van LAYLA

Vriendelijke groet, Susi

De eigenaar van Balou:

balou

Balou was de rest van de vrijdag een beetje sloom, rond 21.30 uur is ze in slaap gevallen tot de volgende ochtend half 10.
Zaterdag was ze al weer rondjes in de tuin aan het rennen en moesten wij haar echt rustig houden. Als het aan Balou lag, was ze allang weer het bos ingegaan. Maandag ( ze is op vrijdag geopereerd) zijn we weer naar het bos geweest, wel op een rustig tijdstip, maar ze vond de vrijheid, zonder lijn, weer heerlijk!!
Wij hebben het erg prettig bij jou gevonden, zeker dat we bij Balou mochten blijven tot ze onder narcose was. Volgens mij heeft ze er eigenlijk niks van mee gekregen!

De eigenaar van Rosie, kruising Malterzer-Chihuahua stuurde ons het volgende kaartje: klik hier op   met de volgende toelichting:

Ik weet nu dat, hoewel mensen er altijd heel makkelijk over doen, zo’n klein hondje toch echt een flinke klap krijgt van zo’n operatie en ik ben erg blij; in de eerste plaats dat ik deze operatiemethode voor haar heb gekozen, waarbij de nawerkingen nog het kleinst zijn omdat de narcose lichter is en de pijn minder. Ook hoefde zij geen toeter op het hoofd, wat alles voor haar nog oncomfortabeler zou hebben gemaakt. In de tweede plaats ben ik blij dat ik deze dierenarts heb getroffen want ik wist niet dat er zulke betrokken en zorgzame dierenartsen bestonden. Mijn verzekering, Proteq, maakt qua vergoeding geen verschil tussen de conventionele en laparoscopische operatiemethode. Ik kan werkelijk iedereen aanraden, om minstens eens naar de mogelijkheden bij deze dokter te informeren voor wie een ingreep voor zijn huisdier overweegt.

Rakker, een kruising Border Collie, heeft de laparoscopische sterilisatie als volgt ervaren:

Onze huisgenoot Rakker is een raszuivere kruising van een moeder (Mechelse herder met Labrador) en vader Border Colli
Ervaringen met onze vorige honden Wampie en Jippo (ook vrouwtjes die geholpen zijn) zochten we een behandeling die minder ingrijpend en belastend zou zijn. Al zoekend op internet kwamen we bij een laparoscopische ingreep maar deze gespecialiseerde behandeling wordt slechts bij enkele dierenarts praktijken aangeboden. Wij kozen voor de Kliniek voor Endoscopie in Bemmel.
In de kliniek werden we ontvangen door dierenarts Erik van der Meulen die eerst de hond volledig op zijn gemak stelde en daarna ons de hand schudde en zo hoort het ook, het gaat uiteindelijk om de patiënt.
Om de tijd te doden gingen we naar een nabijgelegen winkelcentrum, maar van rustig shoppen was geen sprake, hoe zou de ingreep verlopen? Op de terugweg naar huis werden we al gebeld door Erik met de mededeling dat de operatie prima was verlopen en dat Rakker ook alweer bij kennis was en dat hij eind van de middag weer keurig door de dierenarts zou worden thuisgebracht, een zucht van verlichting.
Rond half vijf kwam de Peugeot Partner onze weg oprijden met Rakker in de bench, voorzichtig werd ze uitgeladen en blij maar onwennig vond ze haar weg naar binnen waar ze al snel weer een bak brokjes en water naar binnen werkte. Een kaalgeschoren buikje en twee kleine littekens voorzien van enkele hechtingen was het enige wat er te zien was, geen verband, pleisters, omgekeerde T shirts of moeilijke hoofdkappen. Erik die persoonlijk de hond terugbracht gaf nog enkele adviezen en informatie voor de komende dagen en medicatie tot en met vrijdag.
Woensdagmiddag belde de dierenarts nog om te informeren naar het herstel van Rakker
Vrijdag laatste dag van de medicatie, Rakker was weer bijna de oude, dierenarts Erik belde nogmaals voor een laatste update, alles is weer als voorheen.
Vanaf zaterdag zijn we weer begonnen met balletjes gooien (niet te ver) en na het weekend kon ze zelfs in de sneeuw stoeien en met haar kale buik in de sneeuw liggen.
Nu na een week, zijn de littekens nagenoeg genezen en de hechtingen bijna verdwenen. Rakker gedraagt zich als voor de ingreep, de hormonen huishouding moet nog in balans komen waardoor haar temperament mogelijk (hopelijk) wat wordt afgezwakt.
Al met al een enerverende periode die prima is verlopen.